KARMACA

1 Şub

Karmaca Tarifi

Malzemeler;

  • 4 adet orta boy pırasa (yaklaşık yarım kilo)
  • 1 büyük soğan
  • yarım çay bardağı sivi yağ
  • 3,5 su bardaği mısır unu
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • yarım  su bardağı süt
  • 1 cay kaşığı kabartmatozu
  • tuz, kırmızıbiber, kekik

Yapılışı:

  1. Önce pırasaları ve soğanı temizleyip yemeklik doğrayın.
  2. Tavada sıvıyağ ile 10-15 dakika ara ara karıştırarak kapağı kapalı olarak kavuralım.
  3. Kek karıştırma kabına mısır ununu, yumurtaları, ılık suyu , sütü, tuzunu ve kabartatozunu güzelce karıştıralım. Kek  kıvamından biraz daha koyu bir kıvamda olacak.
  4. Pırasalı harcıda hamura güzelce karıştıralım.
  5. Yağlanmış ve unlanmış bir tepsiye malzemeyi döküp uzerini duzleyin.(ıslak bir kaşıkla düzeltmesi daha kolay oluyor.)
  6. Üzerine kırmızı biber ve kekik serperek önceden ışıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: