Tatlı Kete – Tuzlu Kete

31 Oca

Tatlı Kete - Tuzlu Kete tarifiTatlı Kete - Tuzlu Kete tarifleri

Malzemeler:

  • 1 Paket Kati Yağ
  • Aldığı kadar un
  • 1 Su bardağı Seker
  • Hamur Malzeme
  • 2 su bardağı sut
  • 1 paket yas maya
  • 1 Yemek kasığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç malzemenin yapılışı:

  • 1 Paket yağı eritip içine Aldığı kadar un koyup sararıncaya kadar kavuruyoruz sonra içine sekeri katıyoruz.(Not:Tuzlu yapmak isterseniz seker yerine bir yemek kasığı Tuz atarız.)

Yapılışı:

  1. Bütün malzemeler ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
  2. Bu hamuru 45 Dakika dinlendiriyoruz.Küçük Küçük bezeler yapıyoruz.
  3. 6 tane bezeyi tek tek acıyoruz.Yağlayarak üst üste diziyoruz.
  4. Sonra üst üste dizdiğimiz yufkaları rulo haline getirip, bu ruloyu Küçük bezeler halinde tekrar bölüyoruruz.
  5. Bu bezelerin içini aralayıp daha önce hazırladığımız iç malzemeden doldurup, uçların büzüştürüyoruz.
  6. Tekrar elimizle tabak büyüklüğünde acıyoruz.üzerine yumurta sarisini sürüp fırına veriyoruz.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: