Haşhaşlı Cevizli Lokma

31 Oca

Haşhaşlı Cevizli Lokma tarifi

Malzemeler:

  • 2-3 çorba kaşığı haşhaş ezmesi
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 5 adet ekmek hamuru

Yapılışı:

  1. Fırını 130 derecede 10-15 dakika kadar ısıtın.
  2. Haşhaşı 1 su bardağı sıvı yağ ile inceltinBu arada hamuru dörde bölün. Bir parçasını alın.
  3. Düz bir zemin üzerine çok az yağ damlatın ve hamuru üzerine koyun ve yavaş yavaş elinizle yarım santim kalınlığında dikdortgen olacak şekilde inceltmeye çalışın.
  4. Üzerine haşhaşlı karışımdan istediğiniz kadar sürün ve ceviz içi serpin.
  5. Uzun kenarından rulo şeklinde sarın.
  6. İki parmak genişliğinde kesin ve dik olarak tepsinin kenarından başlayarak dizin.
  7. Diğer kalan hamur parçalarınada aynı işlemi uygulayın.
  8. Hepsini tepsiye dizdikten sonra kalan haşhaşlı karışımı elinizin yardımıyla üzerlerine sürün. (Eğer kalmadıysa 1 çay bardağı kadar ilave haşhaşlı karışım hazırlayabilirsiniz. Bu karışımdan koyulan miktar damak zevkine bağlı olduğu için az veya çok gelme ihtimali var).
  9. Isıtılmış fırının içinde yaklaşık 10-15 dakika kadar tepsiyi bekletin.Böylece hamurumuz güzelce mayalanacak ve kabaracak.
  10. Daha sonrada fırınımızın ayarını 180 derceye getirerek üzeri kızarana kadar pişirin.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: