Kıymalı Ay Çöreği

30 Oca

Kıymalı ay çöreği tarifi

Kıymalı Ay Çöreği

İç malzemesi:

  • 200 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay karabiber

Hamuru:

  • 3 adet patates
  • 200 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartmatozu
  • 4.5 su bardağı un

Yapılışı:

  1. Kıymayı doğranmış soğan ile kavurun. Tuzunu ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın.
  2. 3 adet patatesi haşlayıp rendeleyin.
  3. Üzerine 200 gr margarin, 1 yumurta akı, 1 tatlı kaşığı tuz, 4.5 su bardağı un ve 1 paket kabartmatozu ilave edip yoğurun.
  4. Hamuru 6 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı 15 cm çapında açın, 4’e bölün.
  5. Geniş kenarına malzemeden koyarak sarın, ay şekli vererek tepsiye dizin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam yada çörek otu ilave edin. 175 derece fırında 20-30 dak pişirin.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: