TUTMAC CORBASI

29 Oca

Tutmaç Çorbası tarifi

MALZEMELER:

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • 100 gr kıyma
  • 4 su bardağı soğuk su
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz, karabiber, nane (yada kıyılımış maydanoz, dereotu)

HAMURU İÇİN:

  • 1 adet yumurta
  • Alabildiğince un
  • Tuz

YAPILIŞI:
1.   Bir kaba yumurtayı kırıp, azar azar unu ve tuzu ilave edelim. Kulak memesinden biraz daha sertçe özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirelim.
2.   Bu arada tencereye sıvıyağ aktaralım, küp şeklinde doğranmış soganları pembeleşene kadar kavuralım.
3.   Ardından kıymayı ilave edip 2-3 dakika kavuralım.
4.   yarım çorba kaşığı salçayı ilave edip yarım dakika kadar daha kavuralım.
5.   4 su bardağı su,tuz,karabiberi ekleyip karıştıralım.
6.   hamuru yarım cm kalınlığında açalım ve yarım cm genişliğinde şeritler keselim.Şeritleride küçük küçük keselim.
7.   Bir tepsiye alalım, yapışmamaları için üzerlerine un serpip karıştıralım.
8.   Tenceredeki su kaynayınca hamur parçalarını çorbaya aktaralım.
9.   Üzerine nane serperek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: