KÖY ÇORBASI

29 Oca

köy çorbası tarifi

MALZEME:

  • yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 1 su bardağı erişte (ben pastavillanın eriştesini kullandım)
  • 1 orta boy sogan
  • 2 bardak soğuk su
  • 7 su bardağı sıcak su
  • 4 çorba kaşığı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • tuz

YAPILIŞI:

  1. Önce mercimekleri yıkayalım.
  2. Soğuk suyu tencereye boşaltın ve mercimekleride içine koyup yumuşayıncaya kadar kaynatın. Daha sonra mercimekleri süzün ve suyunu dökün.
  3. Soğanları küçük küçük doğrayın.
  4. Tencereye sıcak suyu koyun.
  5. Kaynamaktayken mercimekleri ve erişteyi içine salın.
  6. Yanda bir tavada soğanları yağda şeffaflaşana kadar kavurun. Tavaya salçayı , kırmızıbiberi ve birazcık tuz ilave edin.
  7. Tavadaki harcı tencereye aktrın.
  8. kısık ateşte mümkünse kapağı kapalı yada çok az aralık 15 dakika kadar kaynatın.

10 dakika kadar dinlendikten sonra çorbamız servise hazır .

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: