GÖCE TARHANASI

29 Oca

Göce Tarhanası

Malzemeler:

  • 2 su bardağı göce tarhanası
  • 6 su bardağısoğuk su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1-2 diş sarımsak
  • tuz, kırmızıbiber

Yapılışı:

  1. tarhanayı alıp biraz soğuk su ile yıkat.
  2. soğuk su koyup altını yakın su biraz ılıyınca kapatın.
  3. tarhana topakları biraz suda bekleyince yumuşuyor.onları elinizle iyice ezin.
  4. Sonra tencerenin altını açın karıştırarak pişirmeye başlayın.
  5. koyulaşmaya başlayınca biraz daha su ilave edip karıştırmayı bırakın.
  6. Tuzunu katın.
  7. kaynadıkca göceler yumuşuyor.
  8. Pişmesine yakın içine sarımsakları dövup ilave edin.
  9. Üzerine salçalı kırmızıbiberli yağ kavurup dökün.

Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: