Mercimek Çorbası-II yemek tarifi

28 Oca

Mercimek Çorbası-II yemek tarifi

Mercimek Çorbası-II

Malzemeler:

  • 1.5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5-2 litre sıcak su

Yapılışı:

  1. Kuru soğan ve yeşil biber yemeklik doğranır. Havuç rendelenir. Mercimek yıkanıp süzülür.
  2. Bir tencerede (düdüklü de olabilir , normal tencerede ) sıvıyağda soğan, biber, mercimek, salça, biberiyeler, havuç rendesi yaklaşık 7-8 dakika kavrulur.
  3. Sıcak su ve tuz ilave edilir 15 dakika kaynatılır. (düdüklüde 7-8 dk yeterli) Robottan sıcakken geçirilir.

Afiyet olsun.

Not: isteyenler üzerine biraz tereyağ yakarlarsa daha da lezzetli olacaktır.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: