EKŞİLİ PIRASA ÇORBASI

28 Oca

EKŞİLİ PIRASA ÇORBASI

Malzemeler: ( 8-10 Kişilik)

  • 1 Adet Pırasa
  • 3 Adet Taze Fasulye
  • 1 Adet Havuç
  • 1 Adet Patates
  • 1 Adet Kereviz
  • 2 Adet Yumurta Sarısı
  • 1,5 Kase Yoğurt
  • Yeteri kadar tuz,
  • 10 su  bardağı sıcak su
  • 1,5 Yemek Kaşığı Un
  • 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
  • Yarım limon

Üzeri için :

  • 1,5 Yemek Kaşıgı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber
  • Doğranmış kereviz yaprakları

Yapılışı :

  1. İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.
  2. Ayrı bir yerde yoğurt, un, yumurta sarısını çırpın. 2 yemek kaşığı çorba suyundan içine ilave edin. Kaynamakta olan çorbaya ekleyin. Limonu ilave edin. 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatın. Üzerine kırmızı biberle kızdırılmış yağı dökün.Üzerinde doğranmış kereviz yaprakları ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: