YUMURTALI ISPANAK

27 Oca

yumurtalı_ispanak yemegi

 

Malzemeler: (4-5 kişilik)

  • 500 gr ıspanak
  • 1 orta boy soğan
  • 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • tuz , kırmızı toz biber, karabiber
  • 4-5 adet yumurta

Yapılışı:

  1. Ispanaklar yıkanıp, yemeklik doğranır. Soğan yemeklik doğranır.
  2. Derince bir teflon yada çelik tavaya sıvıyağ ilave edilir.
  3. Soğan, ıspanak, salçave çok az da karabiber (isteğe bağlı olarak) bu tavaya ilave edilir. Kapağı kapalı olarak ara ara karıştırarak suyunu çekene kadar kavrulur. Son suyu çekmesine yakın tuzu ilave edilir.
  4. Üzerine yumurtaları kırılır. Sarılarını rafadan sevenler patlatmayabilirler. Yumurtalar piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: