YAYLA SOSLU TAVUK

27 Oca

yaylasoslutavuk

YAYLA SOSLU TAVUK ( 5 kişilik)

Malzemeler:

  • 4-5 tane  kemiksiz tavuk sarma (kalça) yada ızgaralık
  • 2 yemek kaşığı tepeleme (yağlı) yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı silme toz şeker
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 6 tane tatlı sivri biber
  • kekik, kimyon, karabiber, tuz
  • zeytin yağı

Üzeri için:

  • 2 adet kabuğu soyulmuş, uzun uzun dilimlenmiş olgun domates

Yapılışı:

  1. Sarmalık tavuk etleri kuşbaşı doğranır,Biberler ince kıyılır.
  2. Dilimlenmis domatesler hariç, tüm malzemeler  karıştırılır.Bu karışımın lezzetli olması için 2 saat kadar dinlenmesi gerekli.
  3. Fırın poşeti çok az unlanır. Karışım fırın poşetine doldurulur ve üzerine dilimlenmis domatesler dizilir. 185 C ısıda 35 dk pişirilir. Pişen tavuklar poşet içinden bir servis tabağına boşaltılarak servis yapılır.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: