PIRASA YEMEĞİ

27 Oca

pirasa_yemegi nasil yapilir

Malzemeler: (4-5 kişilik)

  • 750gr pırasa
  • 2 orta boy havuç
  • 1.5 çay bardağı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 çorba kaşığı bitkisel yağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su

 

Yapılışı:

  1. Pırasaları 5-6 mm kalınlığında doğrayın ve suda 5 dk bekletin.
  2. Havuçların dışını kazıyın ve 2-3 mm kalınlığında doğrayın ve onuda kararmaması için biraz su dolu bir kabın içine alın.
  3. Tencereye yağı ilave edin. Havuçları sudan süzüp 2-3 dk kadar yağda orta hararetli ateşte kavurun.
  4. Daha sonra pırasalarında suyunu süzüp tencereye ilave edin. Ve hemen arkasından salça ve kırmızı toz biberinide ilave edin. Bu şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  5. Bu arada pirinçleri ayıklayın ve yıkayıp suyunu süzün.
  6. Pırasalar saldığı suyu çekince pirincini, tuzunu ve sıcak suyunu ilave edin ve yemek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin( eğer suyunu çektiğinde havuçlar daha diri ise 1 çay bardağı daha sıcak su ilave edip pişirin.)
  7. Limon eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun.

*** Bu yemek zeytin yağlı pırasa değildir. Zeytinyağlının içinde salça olmaz ve zeytinyağı ile yapılır ve içinde azıcıcık şeker olur.

*** Ayrıca pırasa yemeğini kıymalıda yapabilirsiniz. O zamana havuçlardan önce 150gr kıymayı kavurun ve daha sonra diğer aşamalara sırasıyla devam edin. Biz böylesini tercih ediyoruz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: