Kaşarlı Mantarlı Tavuk incik

27 Oca

mantarliincik

Malzemeler:

  • 1 kg kanat incik
  • ½ kg kültür mantar
  • 2 su bardağı kaşar rendesi
  • 2-3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı:

  1. Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır. Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır. Kanat incikler bu sosun içinde güzelce harmanlanır.
  2. Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin.
  3. Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin. Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın.
  4. Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin.
  5. Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak serviz yapılır.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: