Fırında Uskumru

27 Oca

Fırında Uskumru

Malzemeler:

  • 1 kilo İçi temizlenmiş Uskumru
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 adet limon
  • yarım çay kaşığı karabiber(varsa 6-8 adet tane karabiber)
  • tuz
  • yarım su bardağı su
  • yarım tatlı kaşığı salça
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağ yada margarin( tercih etmezseniz: zeytin yağı biraz kullanabilirsiniz.)
  • Varsa 3-4 defne yaprağı

Yapılışı:

  1. Balıkları yıkayıp, süzüldükten sonra içlerini biraz tuzlayın.
  2. Tepsiye dizin. Balıkların üzerine 3-4 çizik atın.
  3. Soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın ve balıkların üzerine dizin.
  4. Limonu da yuvarlak dilimler halinde doğradıktan sonra balıkların üzerine dizin. Üzerine tuz ve karabiber dökün.
  5. Sarımsakları ikiye bölüp tepsiye serpiştirin. (ben balıkların içine koydum)
  6. Balıkların üzerine ufak parçacıklar halinde tereyağını yerleştirin.
  7. Salçayı suda eritin. Bu karışımı balıkların üzerine dökün.
  8. Tepsiyi hava almayacak şekilde alüminyum folyo ile kapatın.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında önce 4045 dakika, sonrada folyoyu üzerinden alarak 15 dakika kadar daha fırınlayın. Böylece pişmiş olan balıkların üzerlerininde biraz kızarmasını sağlarsınız.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: