FIRIN POŞETİNDE TAVUK

27 Oca

firin_posetinde_tavuk yemeği

 

Malzemeler:

(6 Kişilik)

  • 1 adet orta boy bütün tavuk
  • 5-6 adet ufak patates
  • 1 adet fırın poşeti
  • 1 tatlı kaşığı un

Sosu:

  • 2 yemek kaşığı tavuk baharatı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1-1.5 çay bardağı soğuk su

İsteğe bağlı tuz.

Yapılışı:

  1. Tavuğu ocakta önce üteleyin ve güzelce yıkayıp temizleyin.
  2. Patateslerin kabuklarını soyup,yıkayın ve ikiye yada üçe bölün.
  3. Sosun tüm malzemelerini bir kabın içerisinde karıştırıp bütün tavuğan her yerine güzelce bulayın.
  4. Patetesleri de bu soslu kabın içine atın ve onlarıda bu sosla harmanlayın.
  5. Daha sonra fırınınızı 200 dereceye getirin.
  6. Fırın poşetinin içine unu boşaltın ve poşetin iç kısmının her yerine bulaşmasını sağlayın.
  7. Tavuğu bacakları üste gelecek şekilde poşetin içerisine yerleştirin. Patatesleride etrafına yerleştirin.
  8. Poşetin telini sıkıca kapatın. Poşetin üst kısmında iğneyle 6-8 adet delik açın.
  9. Fırınımızı önceden kızdırmıştık. Kızgın 200 derece fırında önce 50 dakika fırınlayın. Daha sonrada 10 dakika 150 derece de fırınlayın. (tavuğun büyüklüğüne göre bu pişme süreleri değişebilir. Siz yinede kontrollü fırınlayın tavuğunuzu)
  10. Sıcak olarak servis yapın.

firin_posetinde_tavuk yemeği yapilisi

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: