ETLİ YAPRAK SARMASI

27 Oca

etli yaprak sarması yemeği yapılışı

Malzemeler:

  • 350 gr salamura veya taze asma yaprağı
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ yada margarin (tercihe bağlı,olmasada olur. Ben lezzetini arttırdığını düşündüğüm için katıyorum)
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, toz kırmızı biber

Sos için :

  • Yoğurt, sarımsak

Yapılışı:

  • Yaprak salamura ise dolmaları sarmadan önce 3 – 5 dakika kaynar suda tutunuz. Eğer yapraklar taze ise bu müddet biraz daha fazladır.
  • Soğanı yemeklikten ince doğrayınız.
    Yıkanmış pirinci, kıymayı, soğanı,1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası, sıvıyağı , tuz, karabiberi bir kap içinde iyice harmanlayınız.
  • Etli yaprak sarması zeytinyağlıya nazaran geleneksel olarak daha ufak sarılır. Tencerenin dibini yağlayınız ve içine etli karışım koyduğunuz ve sardığınız dolmaları muntazaman yerleştiriniz.
  1. Kıymaya kattığımız biber ve domates salçalarından kalanları 3 çorba kaşığı sıvıyağ ve tereyağı karışımında kavurunuz. İçine tuz, az karabiber ve toz kırmızı biber koyduktan sonra ½ litre kaynamış su katıp,tenceye dizilmiş sarmaların üzerine dökünüz.
  2. Pişme esnasında yaprakların açılmaması için ters çevrilmiş ufak bir tabak koymayı ihmal etmeyiniz.
  • Pişirme müddeti orta ateşte 40 dakikadır. Suyu azalırsa sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Çırpılmış sade veya sarımsaklı yoğurtla servis edilebilir.

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: